Translate

środa, 2 stycznia 2013

Der Zweite Tag ,Second Day ,


 W tym poście rownież znajduję się opis w języku Polskim !:)
 
-->
Ich war lange in dem Arbeit , Ich bin müde und hungrig ,Ich will heute diät brechen aber Ich breche nicht diät !.
Heute beschriebe ich meine der zweite Tag , ich beschriebe der erste tag auf deutsch in dem Samstag ,
entschuldigung aber ich habe keine viele zeit um auf deutsch zu schreiben .
Ich verspreche ab morgen ''POST '' täglich schreiben .

Das menü 3.01.2013

Das frühstück :
Zwei Sandwiches mit dem schinken und der gurke

Zwei Das frühstück

Der mus mit der Limone
Das Mittagessen
Der Risotto mit pilze
Der Nachmittagskaffe
Der Apfel
Das Abendbrot
Die Rohkost mit dem sellerie

Die gymnastische übungen sind beschreiben in der erste post ,Ich beschreibe die gymnastische übungen ebenso in der Samstag





Po długim i ciężkim dniu w pracy , mam ochotę zjeść coś dobrego ale nie mogęę złamać diety już pierwszego dnia .:) Po długim okresie wolnego od uczelni i pracy dzisiaj rano ciężko było mi wstać ale z godzinny na godzinę czułam się coraz lepiej i wieczorem już nie narzekam że wolne się skończyło ,powoli nudziło mi się nic nie robienie :) ale pewnie za kilka dni za ttęsknie za dniami wolnymi ,pod koniec stycznia zaczynam pierwsząą w życiu sesję !:) Pierwsza sesja nagorsza !:D
Czeka mnie między innymi zaliczenie z łaciny i angielskiego którego nie potrafię ,Trzymajcie kciuki !
Teraz czas na jadłospis i przepisy na dzień jutrzejszy :)

Jadłospis :

Śniadanie : dwie kanapeczki z szynką i ogórkiem ;d + do tego joogurt z płatkami   
Drugie Śniadanie :Mus Limonkowy
Obiad: Risotto z grzybami
Pod wieczorek :  Jabłko
Kolacja :Surówka z selera

Przepisy (dotyczą porcji na 4 osoby)

Mus limonkowy :
3 jajka , 150 g słodziku w proszku , 1 łyżka mąki kukurydzanej,
3 limonki , 20 g masła.

Oddzielamy żółtka od białek,
w rondlu umieszczamy żółtka i słodzik ,mieszamy wraz z maką kukurydzaną i 200 ml wody
Ścieramy skórkę z limonek i wyciskamy z nich sok ,
dodajemy sok i startą skórkę do rondla
podgrzewamy na wolnym ogniu aż masa zgęstnieje ,
dodajemy masło ,mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia

Białka ubijamy na sztywną masę
Pianę mieszamy delikatnie z masą limonkową
Mus przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na 24 godzinny


Risotto z grzybami

1 cebula , 10 g masła , 250 g ryżu ,100 ml białego wina,200 g pieczarek,pół łyżeczki tymianku ,łyżeczka liści rozmarynu ,750 ml bulionu ,
20 g parmezanu , 3 łyżki odtłuszczonej śmietany

Cebulę obierz i drobno posiekaj , zeszklij na nie wielkiej ilości masła.
wsyp ryż i podsmażaj go kilka minut , wlej wino i gotuj 10 minut na średnim ogniu , Az ryz wchłonie Cały płyn

Dodaj drobno pokrojone pieczarki i zioła ,podgrzewaj i dolewaj stopniowo bulion ,za każdym razem poczekaj Az ryz wchłonie płyn ,często mieszaj,

Gdy ryż będzie ugotowany ,dodaj śmietanę ,dobrze wymieszaj , podawaj na ciepło :)

Ćwiczenia takie jak w pierwszym dniu :)

Postaram się w weekend wstawić zdjęcie mojej sylwetki :) + opis mojej sylwetki , Już w następna środę pierwsze pomiary i rezultaty (mam nadzieję )

9 komentarzy:

  1. Ach ta łacina, ale to już było na szczęście ;D. Powodzenia.

    OdpowiedzUsuń
  2. Łacina nawet nie taka zła , ale P.Magister strasznie wymagająca:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Trzymam kciuki! Powodzenia :)
    Niemiecki! Ich liebe Deutsch! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. ja również trzymam kciuki
    powodzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ich bevorzuge Deutsch auch! ♥


    zjebiki <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Du isst zu wenig! Das ist Hungerstreik ?

      Usuń
  6. za mało?:D jakoś nie chodzę głodna :) na obiad jem dwie porcje :) a przepis jest na 4 ;d moze jak bys zjadała jedną porcję to bym chodziła głoda

    OdpowiedzUsuń
  7. Mnie też niedługo czeka pierwsza sesja! Także trzymam kciuki ; pp Powodzenia.

    OdpowiedzUsuń
  8. Wonderful article! This is the kind of information that are supposed
    to be shared around the internet. Shame on Google for not positioning this post upper!
    Come on over and consult with my website .
    Thank you =)

    Here is my web site: official source

    OdpowiedzUsuń